Nova Varoš ''pokrivena'' video-nadzorom: Nekom ''Veliki brat'', a nekom veća bezbednost

Čuvari reda ističu i to da nema mesta strahu od eventualnih zloupotreba

srb kamere 620x0

Najčitanije danas 

GRAD pod Zlatarom je "pokriven" video-nadzorom, a za veću bezbednost žitelja i turista koji dolaze u Novu Varoš je instalirano 25 kamera visoke rezolucije. Projekat vredan pet i po miliona dinara je iz budžeta opredeljenog za unapređenje saobraćaja finansirala lokalna samouprava.

Pod budnim okom kamera se nalaze deo magistrale na ulasku u grad iz oba smera, potom većina gradskih raskrsnica, sportskih terena i parkova, ali i Trg vojvode Petra Bojovića. U ovdašnjoj Policijskoj upravi su instalirani monitori za očitavanje podataka, sa pratećom opremom, i video-nadzor je pušten u rad.

Iz lokalne samouprave najavljuju da će uskoro, na magistralnom putu koji prolazi kroz grad - zarad veće bezbednosti pešaka - postaviti i takozvani radar dopler...

- Nažalost, poslednjih godina smo svedoci brojnih nemilih scena na ovdašnjim ulicama. Bilo je "sačekuša", paljenja automobila, mahanja pištoljima, nasilničke vožnje, a povećao se i broj dilera narkotika. Sve je više i slučajeva namernog oštećivanja saobraćajne signalizacije, te mobilijara u parkovima i na sportskim terenima, pa očekujemo da će prisustvo kamera preventivno delovati, ali i pomoći da se brže otkriju počinioci - kaže šef Odeljenja za investicije i javne nabavke u Opštinskoj upravi, istovremeno i pomoćnik predsednika Opštine Dejan Grbić. 

UPOTREBA

ČUVARI reda u Novoj Varoši ističu i to da nema mesta strahu od eventualnih zloupotreba i preciziraju da će rad kamera moći da prati mali broj službenika koji su posebno obučeni, a informacije prikupljene posredstvom video-nadzora će se koristiti isključivo zarad veće bezbednosti sugrađana.

(Večernje novosti)

Da bi ste napisali komentar, morate biti registrovani. Loguj se - Registruj se

  1. Najnovije
  2. Najčitanije
  3. Komentari
X

Right Click

No right click