Strah od korona virusa: Političari u Tanzaniji se pozdravljaju nogama

Predsjednik Tanzanije John Magufuli je u utorak tokom susreta u u Zanzibaru opozicionog političara u toj zemlji Maalima Seifa Sharifa Hamada pozdravio tako što su nogama simulirali uobičajeno rukovanje kako bi izbjegli moguću zarazu korona virusom

thumbs b c 8c3ffad1396eb3b6993685e88d5714e5 

Korona virus je ostavio traga u brojnim sferama života u mnogim zemljama, pa tako i na sam način pozdravljanja među ljudima, javlja Anadolu Agency (AA).

Naime, predsjednik Tanzanije John Magufuli je u utorak tokom susreta u u Zanzibaru opozicionog političara u toj zemlji Maalima Seifa Sharifa Hamada pozdravio tako što su nogama simulirali uobičajeno rukovanje kako bi izbjegli moguću zarazu korona virusom.

Ljudi su i u drugim zemljama počeli s novim načinima pozdravljanja bez dosadašnjeg rukovanja, kako bi umanjili rizik od zaraze korona virusom i spriječili njegovo širenje.

Jedan od primjera je i slučaj njemačkog ministra unutrašnjih poslova Horsta Seehofera koji se nije rukovao s kancelarkom Angelom Merkel zbog epidemije korona virusa.

Merkel je u ponedjeljak stigla na samit integracija i nije se rukovala s prisutnim. Međutim, do nje je sjedio ministar Seehofer kojem je pružila ruku. Njemački ministar je odbio rukovanje uz riječi: "Ne, ne." Njemačka kancelarka se samo nasmijala na to i kazala da razumije.

Povjerenica savezne vlade za integraciju Annette Widmann-Mauz, pozdravila je Seehofera blagim naklonom.

Ministar Seehofer je prošle sedmice odlučio da se zbog koronavirusa ne rukuje ni s kim. 

Korona virus je pokrenuo globalni alarm, a uključujući Kinu kao epicentar širenja, od korona virusa je preminulo 2.945 ljudi, a zaraženo je više od 80.000.

Osim Kine, zaraza korona virusom zabilježena je u najmanje 73 države, sa više od 10.000 oboljelih od bolesti koju uzrokuje korona virus.

Svjetska zdravstvena organizacija, koja je ranije proglasila međunarodni zdravstveni alarm, podigla je nivo opasnosti od korona virusa sa "visok" na "veoma visok".

Da bi ste napisali komentar, morate biti registrovani. Loguj se - Registruj se

Mjesto Virus   Mjesto Virus
 N.Pazar 26    B.Polje 6
 Sjenica 1    Rožaje 0
 Tutin 0    Plav 0
 Prijepolje 6    Gusinje 0
 Priboj 3    Pljevlja 0
 N.Varoš 5    Berane 0
Podaci ažurirani 07.04.2020 godine

  1. Najnovije
  2. Najčitanije
  3. Komentari
X

Right Click

No right click