Snaha Almira donirala svekru dio jetre i spasila mu život

Svi, bez izuzetaka, iskazuju divljenje Almirinom gestu i žele brz oporavak i njoj i njenom svekru

Zivinice snaha1 1

Nusret Mumić iz Živinica zaradio je penziju u Rudniku mrkog uglja “Đurđevik”. Kada je trebalo da se odmori i sretno provodi penzionerske dane, ovog 65-godišnjaka je stigla bolest. Prije pet godina, dijagnostifikovana mu je ciroza jetre.

U početku ni slutio nije koliko je to opasno i da će jedini spas za njega biti transplantacija jetre. Život mu je o tome zavisio, prenosi Avaz.

Nusret ima tri sina, ali nijedan od njih, tako su pretrage i nalazi pokazali, nije mogao biti donor dijela jetre. Ipak, šansa za Nusreta se ukazala. Njegova snaha Almira Mumić, supruga najstarijeg sina Nusmira, odlučila je da daruje dio jetre svom svekru i tako mu spasiti život.

Operacija je uspjela i Nusret se dobro osjeća. Nakon operativnog zahvata, dobro se osjeća i Almira, koja se već vratila kući. Vijest o njenom humanom gestu objavljena je na društvenim mrežama. Svi, bez izuzetaka, iskazuju divljenje Almirinom gestu i žele brz oporavak i njoj i njenom svekru.

Almira je nakon operacije sretna što je učinila humano djelo.

– Hvala vam svima na podršci i željama za brzo ozdravljenje. Dobro sam, hvala Bogu. Svekar je odlično, ali će nešto kasnije biti s nama kod kuće, jer transplantirani pacijenti budu malo duže u bolnici – izjavila je Almira. 

Komentari  
+24 # Wiesbaden 2019-12-15 22:24
E ovo je za vesti,a ne neki edo iz pazara koji pljuje sam sebe i komplet porodicu ili tamo neki sicfirisi
Prijavi moderatru
-24 # kurti 2019-12-17 07:12
mora da je dobro guzio snahu masallah
Prijavi moderatru

Da bi ste napisali komentar, morate biti registrovani. Loguj se - Registruj se

  1. Najnovije
  2. Najčitanije
  3. Komentari
X

Right Click

No right click