Sandžak - Sam postavio eksploziv ispod svog automobila pa pozvao policiju

Sprovedena je kriminalistička obrada koja je ukazala na sumnju da je M.A. sam postavio eksploziv ispod svog vozila

berane blokada 620x0

Po nalgu Osnovnoov državnog tužilaštva u Beranama, policija je uhapsila M.A. (31) iz Berana, zbog sumnje da je izvršio krivično delo nedozvoljeno držanje oružja i eksplozivnih materija i krivično delo lažno prijavljivanje. On će uz krivičnu prijavu biti priveden nadležnom tužilaštvu.

Naime, u Beranama je u četvrtak popodne nekoliko sati bila u blookadi ulica ''Dušana Vujoševića'', posle prijave M.A. podnete Dežurnoj službi Centra bezbdnosti Berane da je primetio ispod svog vozila paket za koji sumnja da je eksploziv. Policija je odmah obavestila Grupu za protivdiverzionu zaštitu iz Podgorice, koja je doputovala u Berane i izvršila uviđaj, prilikom kojeg je utvrđeno da se radi o eksplozivu bez detonatorske kapisle, koji je bio pričvršćen magnetom da donji deo vozila, a koji će biti predmet veštačenja u Forenzičkom centru.

- Upoznat je nadležni tužilac koji se izjasnio da se radi o krivičnom delu nedozvoljeno držanje oružja i eksplozivnih materija, te naložio da se preduzmu dalje mere i radnje u cilju identifikovanja izvršioca. Sprovedena je kriminalistička obrada koja je ukazala na sumnju da je M.A. fingirao ovo krivično delo, odnosno, sam postavio eksploziv ispod svog vozila, saopštila je Uprava policije Crne Gore.

U vreme blokade ulice Dušana Vujoševiča, što je izazvalo veliko uzbuđenje u gradu, neposredno pored nje je prolazila litija u kojoj je bilo na hiljade Beranaca, ali je malo ko od njih znao zbog čega je blokirana ova izuzetno frekfentna saobraćajnica.

Da bi ste napisali komentar, morate biti registrovani. Loguj se - Registruj se

  1. Najnovije
  2. Najčitanije
  3. Komentari
X

Right Click

No right click