Predsednik Opštine Berane pozvao Vućića da direktno toj opštini donira respiratore

Predsednik Opštine Berane Dragoslav Šćekić pozvao je danas predsednika Srbije Aleksandra Vučića da direktno toj opštini donira respiratore koje je odbila da prihvati crnogorska vlada.

Aleksandar Vucic1 Foto Rade Prelić Tanjug 

Šćekić je u obraćanju medijima naveo da „nije momenat za politička nadgornjavanja“, jer „virus ne bira ni naciju ni veru ni političku partiju“.

„U ovom trenutku su najbitniji životi i zdravlje naših građana, i niko ne sme da se nadgornjava na teret građana i zdravstvenog sistema. Molim sve da svoje političke pobude ostave po strani“, kazao je Šćekić.

Vlada Crne Gore odbila je sinoć Vučićevu ponudu da Crnoj Gori pokloni pet respiratora, do koje je došlo nakon što su, po pisanju medija, na granici sa Srbijom konfiskovana tri respiratora koje je ranije poručio crnogorski Fond za zdravstvo.

Potpredsednik Vlade Milutin Simović je u odgovoru na Vučićevu ponudu poručio predsedniku Srbije da se „fokusira na svoju državu, a da će se Crna Gora snaći kupovinom robe na tržištima gdе ta roba neće biti oduzimana“.

Vučić je ponudio Crnoj Goru pet respiratora i saopštio da na taj način odgovara na „netačne informacije“ da je Srbija konfiskovala respiratore poručene za potrebe crnogorskog zdravstva.

Mediji su ranije objavili da je crnogorskom Fondu za zdravstveno osiguranje iz kompanije „Farmont“, od koje je naručeno pet respiratora, stigao dopis da tri aparata nisu mogla biti isporučena jer ih je Srbija „konfiskovala“.

(Danas)

Komentari  
+14 # Sulejman Veličanstveni 2020-03-28 14:46
I sad bi Vučić hteo da bude darodavac respiratora koje je konfiskovao a koje je Crna Gora poručila i ugovorila kupovinu, a blesavi Mandić i njegova družina, a takođe i Vučić koji glumi "vuka od devet guzica", hoće da pokažu kobajagi nekakvu Vučićevu brigu za Srbe u okruženju.Ma nije nego.
Prijavi moderatru
+4 # mehmed 2020-03-28 23:12
POSTOVANi GOSPODIN SIMOVIC J DONJEO NAJBOLJU ODLUKU... RESPEKT .

SUVERENA CRNA GORA JE SPOSOBNA DA ZASTITI SVE SVOJE GRADJANE .

DOKAZ :

CRNA GORA SE USPJESNO I BEZ RESPIRATORA

ODBRANILA OD NAJOPASNIJEG BALKANSKOG VIRUSA

ZVANOG " VIRUS SPC "
Prijavi moderatru

Da bi ste napisali komentar, morate biti registrovani. Loguj se - Registruj se

  1. Najnovije
  2. Najčitanije
  3. Komentari
X

Right Click

No right click